PSICOLOGÍA Y EDUCACIÓN.

En este despacho les atenderemos en los diversos servicios que prestamos.

El fracàs també ens serveix

Divulgación - 22/02/2017
Avui dia s’han posat molt de moda tendències socials que ens donen a entendre missatges que sovint poden ser frustrats.
Avui dia s’han posat molt de moda tendències socials que ens donen a entendre missatges que sovint poden ser frustrats. Sovint ens reforcen amb aquella frase tan coneguda del ‘voler és poder’ i hem de ser sincers: no és cert. És cert que amb un grau de treball i implicació es poden aconseguir moltes coses, però tothom no ho pot tot, és una realitat. La vida té limitacions i també s’han d’acceptar. Ens trobem que al nostre dia a dia ens vénen molts productes amb aquest missatge més o menys subtil i ens ‘condemnen’ a una hipermotivació irreal.

Que quelcom no hagi sortit bé també ens ensenya una important lliçó sobre nosaltres mateixos. Podem sentir pena i ràbia, tenir una temporada de desànim. És part de la vida aprendre a manegar aquesta frustració. Ens serveix també per reflexionar sobre els nostres errors i imperfeccions com a humans per aprendre i millorar.

L’acceptació d’un mateix no passa per estar sempre ‘a tope i perfecte’ sino acceptar què som i que no som. Buscar les coses que ens fan sentir feliços i plens i procurar fer-les el millor que podem. Creure en un mateix consisteix a confiar en que podrem solucionar les coses quan vinguin, no que les podrem parar o controlar, o fins i tot pensar que sortirà tot perfecte i mai fallarem.

Quan aconseguim obtenir un punt adequat entre ‘soc perfecte’ i ‘soc un fracàs’ arribem a ‘soc jo mateix’, i punt. Si tens dificultats per aconseguir aquesta estabilitat, la psicoteràpia et pot ajudar a trobar l’equilibri.


C.Cartagena 243, 6º 4ª
Barcelona 08025
Tlf: 625584965
rumb.psicologiaieducacio@gmail.com
Inscrito en el Registre de Centres, Serveis i Establiments Sanitaris: E08597394
facebook
twitter
linkedin